Politica de confidentialitate

 

S.C. LAFITTE COMMUNICATIONS S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza si LAFITTE, in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.papetariebirotica.com.ro, respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci cand utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal. 

Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune termenilor si conditiilor de utilizare si a politicii de confidentialitate, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

LAFITTE isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website-ului www.papetariebirotica.com.ro, precum si Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile de folosire, fara niciun fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati. 

In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

DEFINITII 

a)    date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale; 

b)    prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea; 

c)    stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese; 

d)    sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice; 

e)    operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; 

f)     tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date; 

g)    destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari; 

h)    date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila; 

i)     date de tip business contact – date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat apartinand unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip business contact nu intra in categoria datelor cu caracter personal; 

j)     date statistice – date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal, dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare. 

 

COLECTAREA DE DATE CU CARACTER PERSONAL 

LAFITTE poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal, dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar. 

Formularul de inregistrare prezentat pe site-ul www.papetariebirotica.com.ro cere informatii prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta, acestea fiind din categoria datelor de tip business contact

Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:

a)    Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra.

b)    Pentru a livra serviciile sau produsele pe care le-ati cerut sau achizitionat.

c)    Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dumneavoastra.

d)    Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.

 

LAFITTE colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul Site-urilor, inclusiv adresa IP de la care Site-ul este vizitat. LAFITTE poate folosi in cadrul Site-urilor cookies, stocand temporar date cu caracter personal in urmatoarele scopuri: 

a)    Pentru a imbunatati securitatea accesului.

b)    Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cat mai bun. 

.

In diferite sectiuni din Site se gasesc link-uri pentru a ne trimite un mesaj e-mail. Adresa dumneavoastra de e-mail este folosita pentru a va trimite un raspuns si mesajul dumneavoastra este retinut pentru referinte viitoare in cazul in care decideti sa ne contactati din nou. Adresa dumneavoastra de e-mail si numele furnizat intra in categoria datelor tip business contact iar LAFITTE le va putea utiliza, inclusiv in a le furniza unor terti, avand acceptul dumneavoastra.

LAFITTE poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau in cazurile de buna credinta in care aceste actiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea si apararea drepturilor de proprietate apartinand companiei LAFITTE, sau (c) actionarea in circumstante de urgenta pentru protejarea sigurantei personale a angajatilor, utilizatorilor de produse sau servicii, sau a persoanelor publice.

Atunci cand suntem solicitati sa furnizam date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii obiectului solicitarii.

LAFITTE nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.
Suplimentar, fata de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe Site-ul www.papetariebirotica.com.ro implica:

a. Formularele de plata online prezentate dumneavoastra atunci cand efectuati o tranzactie eCommerce.

Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:

a)    facturarea produselor/serviciilor comandate de catre dumneavoastra;

b)    livrarea acestora;

c)    efectuarea platii online;

d)    asigurarii securitatii tranzactiei eCommerce/platii online prin aplicarea de filtre antifrauda.  

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, conform prevederilor Legii 677/2001, catre institutiile abilitate. 

 

UTILIZAREA DATELOR STATISTICE 

LAFITTE poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri: 

a)    realizarea de analize/rapoarte;

b)    b realizarea de informari;

c)    publicarea, promovarea, ofertarea produselor/serviciilor oferite de catre PayU. 

 

DREPTURILE UTILIZATORILOR

Drepturile utilizatorilor si modalitatea de exercitare a acestora sunt,dupa cum urmeaza: 

a)    aveti dreptul la informare. Operatorul este obligat sa va cunoscut faptul ca pot fi  prelucrate date cu caracter personal;

b)    aveti dreptul de acces la datele dumneavoastra;

c)    aveti dreptul de interventie asupra datelor. Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau        stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

d)    aveti dreptul de opozitie. Orice persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari);

e)    aveti dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate;

f)     aveti dreptul de a va adresa justitiei.

 

LEGISLATIE 

Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Lafitte. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Lafitte.

 

Lafitte Communications

Splaiul Independentei, nr. 319, Incinta Sema Parc, Sector 6, Bucuresti

Tel/ Fax: 021.310.73.80

E-mail: office@lafitte.ro

RC: J40/20654/2008;

RO 24851306